Bombával akart bosszút állni a kikosarazott fiú

Vágólapra másolva!
Jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést kapott két fiatal férfi, akik három éve távirányítású bombával fel akartak robbantani egy lányt. Egyikük végül meggondolta magát, de egy füstbombás akciót végig is csináltak.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken annak a két kaposvári fiatalembernek a felfüggesztett szabadságvesztését, akik 2010 májusában fel akarták robbantani egyikük szerelmét.

H. Péter azért akart végezni a lánnyal, mert az nem viszonozta az érzelmeit. A ma 19 éves, komoly kémiai ismeretekkel rendelkező férfinak egy barátja, a 22 éves S. Zoltán segített. A terv az volt, hogy a távirányítású bombát annak a kaposvári parknak az egyik padja alatt ássák el, illetve ott robbantják fel, ahova a lány tanítás után a barátaival rendszeresen ellátogat.

A robbantás azért hiúsult meg, mert a robbanószerkezetet a föld keménysége miatt nem sikerült a pad alatt elásni, illetve S. Zoltán meggondolta magát, és hatástalanította az eszközt, majd értesítette a rendőrséget.

A vádlottak korábban egy füstbombát is készítettek, és bedobták egy társasházi lakásba, hogy ráijesszenek valakire, akivel H. Péter nővére szóváltásba keveredett.

A táblabíróság megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék döntését, amelyben H. Pétert egy év tíz hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel, míg S. Zoltánt egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtották. A vádlottak szerepétől függően emberölés előkészülete, robbanóanyaggal visszaélés és garázdaság miatt kiszabott büntetés letöltését azonban felfüggesztették.

Az ítélőtábla H. Péter nővérét, H. Gabriellát felbujtóként találta bűnösnek a füstbomba készítésével, bedobásával összefüggésben, ezért őt egy év próbára bocsátotta.