Megbüntethetik a rádiót üvöltető autósokat

Vágólapra másolva!
Szabálysértési eljárás indulhat az autóban túlzott hangerővel zenét hallgató autósok ellen a nemzeti fejlesztési miniszter szerint.
Vágólapra másolva!

Indokolt esetben szabálysértési eljárás kezdeményezhető azok ellen az autósok ellen, akik túl hangosan hallgatnak zenét vezetés közben - derült ki Németh Lászlónénak a jobbikos Zakó Lászlónak adott válaszából. A nemzeti fejlesztési miniszterhez még december végén nyújtott be kérdést az országgyűlési képviselő "Miért tűri a KRESZ a bömbölve zenét hallgató gépkocsivezetőket az utakon?" címmel.

Némethné válasza szerint a KRESZ megállapítja a járművezetés feltételeit, amelyek szerint a sofőr kötelezettsége, hogy biztonságos vezetésre képes állapotban üljön a volán mögé, és ezt az állapotot befolyásolhatja a túlzott hangerő, ezért indokolt esetben eljárás indulhat a vétkes autóvezetők ellen.

Némethné válaszában kitért azonban arra is, hogy a túlzott hangerő a KRESZ oldaláról nem szabályozható, ezért a KRESZ kiegészítése nem is indokolt, a kérdést a közterület használatával foglalkozó szabályok vizsgálják.

Az [origo] megkereste az ORFK-t azzal kapcsolatban, hogy hány szabálysértési eljárás indult eddig a túl hangos autósok ellen, de egyelőre nem kapott választ.