Kamurablást rendeztek a kamionos tolvajok

Vágólapra másolva!
Saját őrei rámolták ki egy gumis cég telephelyét. Teherautókkal szállították el a targoncákat és a gumiabroncsokat. A rablást megpróbálták álcázni, egyik társuk azzal akarta félrevezetni a rendőröket, hogy azt állította, leütötték.
Vágólapra másolva!

Öt ember került előzetes letartóztatásba, miután egy zalaegerszegi gumiforgalmazó cég telepének őreiként 16 millió forint értékű árut loptak el, amit rablásnak próbálták álcázni - közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság. A járműabroncsok forgalmazásával és felszerelésével foglalkozó cég telephelyét a tulajdonosok a téli leállás miatt őriztették. December 28-án reggel érkezett a szolgálatban lévő portástól bejelentés a rendőrségre, hogy előző este ismeretlenek leütötték, megverték, majd megkötözve és eszméletlenül a vécébe zárták, a telepen őrzött gumikat és gépeket pedig elvitték.

A helyszínre érkező rendőröknek több körülmény is gyanússá vált, például a telep kórházba szállított őrének a látlelete. A portás kihallgatása során kiderült, hogy valójában csak megrendezték a rablást, és 16 millió forint értékű gumiabroncsot, illetve gépeket loptak el társaival. Egy nap alatt megtalálták a további négy gyanúsítottat, majd előzetes letartóztatásba helyezték őket. Az elfogás után nem sokkal majdnem hiánytalanul előkerült a lopott holmi is, amelyet a tolvajok először két teherautóval Vácra vittek, majd ott kamionra pakolva egy verőcei raktárba szállították.

A bűnszövetségben elkövetett lopással gyanúsított férfiak több száz abroncsot, továbbá munkagépeket, köztük targoncát és centrírozó gépet loptak el, és maguk akarták értékesíteni ezeket. A bejelentést tevő őrt a látszat kedvéért fejbe vágták és tarkón ütötték, ezután paprikasprayvel fújták le, a vécé bezárt ajtaját pedig belülről megrugdosták, mintha onnan szabadult volna ki.