Lemondott Ipolytarnóc fideszes polgármestere

Vágólapra másolva!
Lemondott Ipolytarnóc polgármestere, mert megelégelte, hogy az állam egy éve nem csinált semmit az árvíz sújtotta település házaival, és az új önkormányzati törvény sem tetszett a település vezetőjének.
Vágólapra másolva!

Lemondott a Nógrád megyei Ipolytarnóc Fidesz-KDNP-s polgármestere. Szabó Tibor a januárban életbe lépett önkormányzati törvény, valamint az ártéri házak problémájának kezelése miatt döntött így - tájékoztatta a község alpolgármestere az MTI-t.

Bolyós Gáborné független alpolgármester elmondta: Szabó Tibor december 31-én nyújtotta be lemondását. Ipolytarnóc polgármestere december közepén nyílt levelet tett közzé az Ipoly folyó által rendszeresen elöntött házak megoldatlan helyzetével kapcsolatban. A Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levélben emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés 2011 decemberében 50 millió forintot különített el a 2012-es költségvetésben az érintett nyolc ingatlan kiváltására. Úgy fogalmazott, a BM ezt a feladatot "a mai napig képtelen volt végrehajtani", végül a tárca az év végén zárolta a pénzt.

Szabó Tibor arra is kitért, hogy az ismétlődő árvízi helyzet megérne egy próbapert az állam és az ipolytarnóci ingatlantulajdonosok között, akiknek a házát 2009 decembere és 2011 márciusa között hatszor vette körbe a megáradt folyó vize.