Vágólapra másolva!
Földön fekvő részegek adták a legtöbb munkát szilveszterkor a mentőknek. Összesen 2800 riasztást kaptak országszerte, petárdasérülések, verekedések miatt is hívták őket. A legtöbb munka a nagyvárosokban akadt.
Vágólapra másolva!

Országszerte 2800, a fővárosban 641 riasztást kapott az Országos Mentőszolgálat - közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A mentőknek a Szilveszter éjjel este 10 és hajnali 3 óra közötti időszak volt különösen sűrű. Főleg Budapesten és a nagyvárosokban volt több munkájuk, a kisebb településeken viszonylagos nyugalom volt.

Országszerte nyolc petárdabalesethez riasztották őket, ebből három Budapesten történt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében két helyen okozott könnyű sérüléseket petárda. Csongrád megyében, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy-egy 50 körüli férfit talált arcon a tűzijáték, arc-, és szemsérülésekkel szállították őket kórházba. Szolnokon szintén egy 50 év körüli férfi járt rosszul, a kezében felrobbant petárda leszakította az egyik ujját.

Egy Fejér megyei kistelepülésen szilveszteri mulatságon esett össze egy 60 év körüli férfi, leállt a szíve, a mentőknek nem sikerült újraéleszteniük. Számos verekedéshez is riasztották a mentőket. Ezeken általában könnyebb sérülések keletkeztek, de voltak súlyos sérültek is.

A legtöbb munkát azonban a földön fekvő részegek adták. 10 százalékuk fiatalkorú volt, nem egy esetben felmerült, hogy az alkohol mellé valamilyen drogot is fogyasztottak - közölte Győrfi Pál.

A Péterfy Sándor utcai Kórház toxikológiai osztályán szokásos erős szilveszteri forgalom volt. Az idén is sok fiatal vitte túlzásba a bulizást - közölte Zacher Gábor, a toxikológiai osztály vezetője. A toxikológián éjszaka összesen 69 eset volt. Kábítószer használat miatt néhány embert kellett kezelni, a legtöbben túlzott alkoholfogyasztás miatt kerültek az osztályra, de történtek más mérgezéses esetek is. Vannak akik jelenleg is súlyos állapotban vannak, de van, aki már hazamehetett.