Megütött terhes nő: Már értem, miért csodálkoznak, hogy ideköltöztem

Vágólapra másolva!
Brit állampolgárságú az a megütött terhes nő, akit egy villamosvezető pofozott fel. Azt mondja, először reflexből jobbra nézett, ezért lépett a villamos elé.
Vágólapra másolva!

Egy Magyarországon élő brit állampolgár az a terhes anya, akit hétfőn úgy felpofozott egy villamosvezető, hogy vérzett a szája - derül ki az Index cikkéből. A laphoz eljuttatott levelében a nő megírta, azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett. Nem a villamosvezető mentette meg az életét azzal, hogy lefékezett, mert volt ideje visszalépni a padkára.

"Mindig panaszkodtak az emberek, hogy milyen rosszul mennek itt a dolgok, de a saját szememmel most láttam ilyesmit először" - mondta a felpofozott nő. "Most értettem meg, miért kérdezik mindig tőlem, hogy miért jöttem ide" - tette hozzá.

A legmeglepőbb a számára az volt, hogy bár a rendőrségen és a kórházban is alapvetően segítőkészek voltak, mégis többen mintha bagatellizálni akarták volna a problémát. "Ja, csak megütötték? Semmi komoly - pedig ezért más országokban akár évekre lecsukhatják az elkövetőt" - írta a lapnak. Az Index a teljes levél fordítását is közli.