Videó bizonyítja, hogy Vizoviczki összejátszott a rendőrökkel

Vágólapra másolva!
A Pestisrácok.hu oldalra kikerült egy videó, amelyen Vizoviczki László egyik bizalmasa rendőri vezetőkkel egyeztet. A Központi Nyomozó Főügyészség által kiadott felvétel két találkozót is megmutat: az egyiken Vizoviczki embere azt beszéli meg az egyik BRFK-s vezetővel, hogy mely szórakozóhelyeken tartsanak razziát, és a Hajógyári-szigeten lévő diszkókat ne ellenőrizzék a rendőrök. A másik felvételen egy titokzatos szatyrot hagy Vizoviczki bizalmasa egy rendőri vezetőnél.
Vágólapra másolva!

Nyilvánosságra hozott a Pestisrácok.hu egy videót, amelyen Vizoviczki László egyik munkatársa rendőri vezetőkkel tárgyal a szórakozóhelyekre tervezett razziákról. A lap azt állítja, hogy a emzeti Védelmi Szolgálat által titkosszolgálati módszerekkel rögzített videót a Központi Nyomozó Főügyészség készítette, és küldte el nekik.

A videón két tavalyi találkozóról készült titkos felvétel látszik. Az egyiken, amely 2013. március 19-én készült, a volt BRFK-s vezető, K. Tamás arról biztosítja Vizoviczki László egyik bizalmasát, V. Istvánt, hogy az általuk megbeszélt időpontban három konkurens szórakozóhelyen tartandó rendőrségi razziát személyesen vezeti majd, de a Vizoviczkihez tartozó szórakozóhelyekre, a Hajógyári-szigetre nem mennek ellenőrizni a rendőrök.

A felvételen Vizoviczki konkurenciái között megemlítik a Kőbányán található Hárem nevű diszkót, illetve a szintén Óbudán működő Sinema Hall és Symbol nevezetű szórakozóhelyeket. A Pestisrácok.hu szerint a razziák K. Tamás vezetésével, tavaly március 24-én meg is történt az említett szórakozóhelyeken.

Egyes és ötös

A videón látható egy másik találkozó is, amelyet tavaly április 27-én, a békásmegyeri volt Cora áruház parkolójában rögzítettek. A videón az látható, amint az Nemzeti Nyomozó Iroda egyik vezetője, H. Lajos szolgálati Volkswagenjébe átül V. István. Vizoviczki munkatársa a Mercedeséből átvisz egy ajándékszatyrot is, amit ott is hagy H. Lajosnál.

Itt "egyesként" beszélnek Vizoviczki Lászlóról, aki - a beszélgetés szerint - már csak ötöt (feltehetőleg öt millió forintot) ad H. Lajosnak és főnökének, G. Imre főosztályvezetőnek. V. megjegyzi, hogy "miniszterek kapnak ennyit". Azt is megbeszélik, hogy a korábban említett K. Tamás - akit úgy hívnak, "Alma" - fizetését havi 750 ezer forintra emelte az "egyes". H. Lajos még megjegyzi, hogy reméli, a főnökét, G. Imrét kinevezik a BRFK vagy az NNI vezetőjének, ami mindenkinek előnyös lenne.

Mint arról beszámoltunk, Vizoviczki Lászlót és több rendőri vezetőt, köztük a videón szereplőket is, tavaly nyáron vette őrizetbe a rendőrség. A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítja őket.