Tarlósnak túl komplikáltak Vitézy levelei

Vágólapra másolva!
Hosszúnak és komplikáltnak tartja Tarlós István főpolgármester Vitézy Dávid  leveleit, ezért egy hivatalosan iktatott iratban figyelmezteti a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjét, hogy lényegretörőbb megfogalmazásokat vár tőle. Az Index által közzétett levél szerint Tarlós azt sérelmezi, hogy "intenzív szellemi tevékenység" kell, hogy megértse Vitézy leveleit.
Vágólapra másolva!

Tarlós István arra panaszkodik egy Vitézy Dávidnak írt levelében, hogy a Budapesti Közlekedési Központ vezetője túl komplikált leveleket ír neki. Az Index által nyilvánosságra hozott pénteki levélben a főpolgármester azt írja: "máig előfordul, hogy váratlan és komplikált irományokkal lep meg".

Tarlós szerint ezek a dokumentumok "rendszerint hosszúak, igen figyelmes olvasást követelnek, és tartalmuk előzményei, esetleges pénzügyi és egyéb hatásai, továbbá lehetséges politikai következményei olykor csak intenzív szellemi tevékenység eredményeképp hámozhatók ki ezekből".

Talós a hivatalosan is iktatott levélben jelzi, hogy sürgős esetben szóban is tárgyalhatnak, de arra kéri Vitézyt, hogy ha "én kérek Öntől írásos tájékoztatót, próbálja azt is lehetőség szerint lényegre törően megfogalmazni". A főpolgármester azzal zárja, hogy a jövőben "könnyebben kezelhető volumenű levéltartalmak szerkesztését" várja Vitézytől.

A levél Tarlós István és Vitézy Dávid konfliktusának egy újabb jele, a főpolgármester ugyanis az elmúlt hetekben többször is jelét adta, hogy elégedetlen a BKK vezetőjével. A két fővárosi vezető viszonyáról itt olvashatja cikkünket.