Karácsonyig beszállhatok az internetbe

fideszes politikusok facebook, rogán antal, illusztráció
Vágólapra másolva!
2013 végére Rogán Antal is felfedezte a Facebookot, és azonnal fő kommunikációs fegyverévé tette. De vajon mit tanulhat a nála sokkal rutinosabb párttársaitól, például a miniszterelnöktől?
Vágólapra másolva!

November 25-én regisztrált Rogán Antal fideszes frakcióvezető a Facebookra, és egy héttel később már be is került vele a vezető hírek közé. Egy itt közzétett videoüzenetben üzent a bíróságnak a Rezesová-ügyben, amivel egész komoly vihart sikerült kavarnia. Egy nappal később itt jelentette be azt is, hogy a pártja parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel az amerikai lehallgatási ügyről, majd nem késlekedett azzal sem, hogy visszaszóljon a bíráknak, akik szerint átlépett egy határon.

Ettől eltekintve azonban egyelőre Rogán oldala kicsit szegényes. Borítóképként ott van ugyan egy kötelező családi fotó, de ezek mellett főleg karácsonyi vásáros képekkel (amelyek ráadásul gyanúsan profinak néznek ki) próbálja megragadni az emberek figyelmét.

Rogán Antal Facebookra feltöltött egyik adventi képe Forrás: Rogán Antal / Facebook

Van még mit tanulnia Rogánnak (illetve azoknak, akik gondozzák a Facebook-oldalát), és nem is kell messzire mennie követendő példákért. Ott van például maga a miniszterelnök, akinek közel 190 ezer követője van (Rogán péntek délben 968-nál járt), de rajta kívül is akadnak profi kormánypárti felhasználók. Íme néhány tuti recept a frakcióvezetőnek.

1. Egy szokatlan fotó mindig jó. Orbánról Japánban tett látogatásán készült ez a gésás kép.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

2. Egy személyes pillanat. 23 évet kellett várni a rendszerváltás után, hogy a miniszterelnöki családban legyen végre egy lakodalom, és Orbán Facebook-oldala sokak örömére szorgosan dokumentálta is az eseményt.

Az egyik esküvői kép Forrás: Orbán Viktor / Facebook

3. Egy drámaiságában is szórakoztató videó. Orbán kézbe vette az árvízi védekezés irányítását, és közben emlékezetes párbeszédeket folytatott Tarlós Istvánnal és Pintér Sándorral.

4. Talán meglepő, de Hende Csabától is elleshet néhány fogást Rogán. A fiatalkori fotók megfuttatása ósdi trükk, de mindig működik.

Hende Csaba "Angyalbőrben" című képe Forrás: Hende Csaba / Facebook

5. Lehet, hogy idegesítő, amikor már a századik ismerősünk tölt fel képet ugyanarról a szivárványról, de ha egy híres ember teszi, akkor talán megállunk egy pillanatra. Ez épp Hende Csaba műve.

Hende szivárványa Forrás: Hende Csaba / Facebook

6. Szókimondó vélemény. Bár Deutsch Tamás igazi terepe a Twitter, a Facebookon is szívesen osztja meg gondolatait a közélet eseményeiről. Legutóbb például a nők ingyenes belépőinek ügyében ítélkező Egyenlő Bánásmód Hatóságot nevezte huncut intézménynek, és vádolta meg „hirtelen felindulásból elkövetett, értelmiségi szépelgésbe csomagolt nettó törvénytelenséggel”.

Deutsch kiírása a Facebookon Forrás: Deutsch Tamás / Facebook