Kék bajszot festettek Weöres Sándornak

Vágólapra másolva!
Ismeretlenek újra megrongálták Weöres Sándor szobrát Szombathelyen. Megint kék festékkel firkálták össze, éppúgy, mint egy hete.
Vágólapra másolva!

A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (Szompark) feljelentést tett, mert hétfőre virradó éjszaka ismeretlenek megint megrongálták Weöres Sándor szombathelyi szobrát – írja a Vas Népe Online.

Egy héttel ezelőtt egyszer már valakik kék festékkel mázolták össze a költőnek a Megyei Művelődési Központ és a Savaria Egyetemi Központ közötti sétányon lévő, bronzból készült szobrát, Veres Gábor szobrászművész alkotását.

Hétfő reggelre pedig ismét összefirkálva találták a Weöres Sándor-szobrot. A tettesek ugyanolyan kék festéket használták, mint egy hete, írja a lap.

A szobrot szerdán reggel megtisztítja a Szompark Kft.

Az idén, Weöres Sándor születésének századik évfordulóján ez már a harmadik alkalom, amikor egy köztéren álló Weöres-szobrot megrongálnak. Szeptemberben Csöngén a Weöres Sándor-emlékház előtt álló, szintén bronzból készül mellszobrot döntötték le, törték össze és lopták el tolvajok, őket rövid időn belül elfogták a rendőrök.

Kövessen minket a Facebookon is!