Fákat tört ki, tetőket szakított fel a szél Pesten

Vágólapra másolva!
Negyven káresethez riasztották a tűzoltókat a fővárosban péntek délutánig a szél miatt. A 85-90 kilométer per órás szél tetőket tépett fel és fákat döntött ki.
Vágólapra másolva!

Több mint negyven esethez riasztották pénteken délutánig a tűzoltókat a fővárosban az erős szél okozta károk miatt - tájékoztatta közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Jellemzően fák dőltek ki, illetve tetőket, autókat rongált meg az óránként 85-90 kilométeres sebességű széllökések miatt lehulló törmelék.

A XIII. kerületi Forgách utcában több mint harminc négyzetméteren bontotta meg a szél egy raktárépület tetejét, míg a XV. kerületi Rákos úton hat méter magasan tépte föl a szél a tető héjazatát. Senki nem sérült meg.

A XV. kerületben, a Drégelyvár utcában egy 15 méteres fát döntött ki tövestől a szél. Egy 12 méteres fa egy kerítésre és az úttestre zuhant a Kinizsi utcában. A XVI. kerületben, a Meszes utcában egy családi ház tetejére dőlt fa. Az Origo munkatársa a Városligetben látott kidőlt fát, az Hermina út AjtósiDürer sor közelében állt idősebb fa derékban tört ketté, a törzse belül korhadt volt.

A katasztrófavédelem arra figyelmeztet mindenkit, hogy a zárja be az ablakokat, illetve engedje le a redőnyöket, mert a kitört ablakok, a lehulló üvegszilánkok súlyos sérüléseket okozhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt Budapesten. Szombatra virradó éjjel csak átmenetileg veszít erejéből a szél, a légmozgás csak szombat késő délutántól mérséklődik fokozatosan.