Emmi: átutalták a magániskolák pedagógusainak bérét

Vágólapra másolva!
Az összegeket pénteken jóváírták.
Vágólapra másolva!

Átutalták a magán- és alapítványi iskoláknak is a pedagógusok novemberi bérét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel. A Magyar Államkincstár csütörtökön átutalta a bérek fedezetéül szolgáló támogatásokat, és a nem állami köznevelési intézményfenntartók bankszámláján ezeket az összegeket pénteken jóváírták.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kifogásolta, hogy több mint 16 ezer pedagógus nem kapta meg időben a novemberi fizetését, mert a magán- és alapítványi iskolák nem jutottak hozzá állami támogatásukhoz. A politikus szerint a pedagógusok "naponta szembesülnek a káosszal, naponta küzdenek meg a bizonytalansággal".

Az Együtt-PM szövetség szerint a központosított iskolairányítás csődje, hogy 16 ezer, alapítványi és magániskolában tanító pedagógus nem kapta meg a novemberi fizetését. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: már mindenki láthatja, hová vezet a pénzkivonás, az, hogy az iskoláknak alapvető működési gondjaik vannak.