Előzetes letartóztatásba került a volt XIII. kerületi rendőrkapitány

Vágólapra másolva!
Kiss Ernőt befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják, korábban ittas járművezetés miatt ítélték el.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) Kiss Ernő volt XIII. kerületi rendőrkapitányt befolyással üzérkedés gyanújával, az Index hírportál csütörtöki értesülését a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-nek megerősítette. December 11-én gyanúsítottként hallgatták ki a nyugalmazott rendőr dandártábornokot, vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés miatt.

Szerdán vették őrizetbe, a PKKB csütörtökön döntött az előzetes letartóztatás elrendeléséről a tanúk befolyásolásának veszélyére hivatkozva. További részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

Kiss Ernő 2007. november 23-án reggel a XIII. kerületben az autójával nekiütközött egy parkoló kocsinak, ennek következtében több más autó is megsérült. Kiss Ernőt az ütközést követően egy ismeretlen a helyszínről elszállította, ezután azt a szóbeli jelentést tette felettesének, hogy a kocsiját ellopták. Fővárosi Ítélőtábla 2011 februárjában az ügyben jogerősen elmarasztalta ittas járművezetés vétsége és hatóság félrevezetése miatt, de ügyében az idén januárban perújítási eljárás kezdődött.