Elhunyt Nobilis András gyermekgyógyász

Vágólapra másolva!
A Semmelweis Egyetem orvosa életének 56. évében tragikus hirtelenséggel halt meg.
Vágólapra másolva!

Életének 56. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Nobilis András, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológiai Intenzív Osztályának vezetője - közölte honlapján a Semmelweis Egyetem.

Nobilis András 1957-ben született Budapesten. Az egyetem elvégzése után Esztergomban kezdett dolgozni gyermekgyógyászként. 1988-ban került a Semmelweis Egyetemre, és 8 éven keresztül dolgozott az I. sz. Női Klinika Perinatológiai Intenzív Centrumában. 1996-ban Paulin Ferenc professzor hívására érkezett a II. sz. Női Klinikára, majd rövid idő múlva a PIC osztályvezetője lett. 2008-ban védte meg egyetemi doktori értekezését.

ű"A magyar perinatológia úttörőit követő első, magasan képzett generáció kiemelkedő képviselője volt. Egyik vezetője azoknak az elkötelezett szakembereknek, akik a jelenlegi, magas színvonalon működő magyar koraszülött ellátást megálmodták és megvalósították" - írta az egyetem honlapján egyik kollégája, Ács Nándor.

űKiemelkedő szakmai és emberi kvalitásait 2008-ban Batthyány-Strattman László díjjal ismerték el. Számtalan közéleti funkciója közül kiemelendő a Szakmai Kollégium Neonatológiai Tanácsának elnöksége.

A szélesebb család és a kollégák, barátok mellett felesége és két fia gyászolja. A legjobban a családja körében Balatonszemesen töltött időt szerette. Végső nyughelye is Balatonszemes lesz. A Semmelweis Egyetem Dr. Nobilis Andrást saját halottjának tekinti.