A köcsögmentesítő polgármester lett az év embere Baranyában

Vágólapra másolva!
A helyi lap olvasói szavazták meg Cserdi roma polgármesterét a megye legjobbjának.
Vágólapra másolva!

Bogdán László, a köcsögmentesítési programjáról elhíresült Cserdi község polgármestere lett az év embere Baranyában. A Dunántúli Napló olvasói levélben, illetve a honlapon szavazhattak a jelöltekre.

A polgármester az Origo újságírójának beszél a programjáról Cserdiben Forrás: [origo] videó

A szavazás hajrájában ketten maradtak versenyben. Farkas Tamás, a Misina Egyesület vezetője, valamint Bogdán László. Cserdi polgármestere tavasszal került a figyelem középpontjába, amikor az általa szervezett Köcsögmentesítési Napok keretében romákat vitt egy pécsi börtönbe látogatóba. Célja a roma lakosság bűnözéstől való elrettentése volt. A roma polgármester Bándy Kata meggyilkolása után döntött úgy, hogy elindítja ezt a bűnmegelőzési programot. "Az volt a cél, hogy szembesítsük a cigányokat azzal, mi vár rájuk, ha bűnt követnek el" – mondta akkor Bogdán. (A program fogadtatásáról készített videoriportunkat itt nézheti meg.)

Legutóbb szeptemberben írtunk Bogdán egyik akciójáról. Akkor a polgármester 2,5 tonna hagymát és különböző zöldségeket adományozott a Baranya Megyei Kormányhivatalnak. A cserdiek "Önöknek termeltük, nem Önöktől loptuk" feliratú pólóban pakolták a zsákokat.

"Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy én lettem az első" – mondta a Bama.hu-nak Bogdán. Az eredmény szerinte azt mutatja, igenis eljut az emberekhez az a gondolat, hogy a cigány-nem cigány együttélés javításában lehet eredményeket elérni, ha mindenkiben megvan a szándék ehhez.