Sumér fotópályázatot ajánlgat a diákoknak HÖOK

Vágólapra másolva!
Nem elég, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája külön pályázati értesítőt ad ki, a legutóbbi számba jó érzékkel beválogattak egy teljesen tudománytalan, UFÓ-hívők által hirdetett fotópályázatot.
Vágólapra másolva!

A Hallgató Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) saját pályázati értesítőt ad ki, annak ellenére, hogy a Pályázatfigyelő honlapján a teljes választékból mindenki könnyedén kiválaszthatja a neki tetsző pályázatokat. Az Átlátszó Oktatás figyelt fel rá, hogy a HÖOK értesítőjének legutóbbi számába három pályázatot válogatta be, ezek közül egy, a "Sumer fotópályázat 2013" különösen érdekes.

A pályázati kiírásból kiderül, hogy egy zavaros, az UFÓ-kat, a sumérokat, a spiritualitást és a magyarságot zavarba ejtő gondolatmenetben ötvöző író új könyvének borítójához keresnek megfelelő fotót. Az Átlátszó Oktatás a HÖOK-kal szemben azt ajánlja a diákoknak, hogy ha a sumér-magyar elméletről akarnak olvasni, akkor a pályázat honlapja helyett olvasgassák inkább a Történelemtanárok Egyesületének Tényleg! nevű honlapját, ahol történeti és nyelvészeti szempontból is írtak a kérdésről.