Nem tudta meghallgatni Szilvásyt a parlamenti bizottság

Vágólapra másolva!
A parlamenti albizottság elmulasztotta felmentetni Szilvásy Györgyöt a titoktartás alól, így a volt titokminiszter nem beszélhetett államtitkokról. Elhalasztották a  meghallgatást a Portik-Laborc ügyről, egy hét múlva ismét megpróbálják.
Vágólapra másolva!

Jogi problémák miatt nem hallgatta meg kedden Szilvásy György volt titokminisztert a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló parlamenti albizottság.

Szilvásy György az ülés után újságíróknak azt mondta: kezdeményezte, hogy nyílt ülést tartsanak, de ha olyan kérdéseket tesznek fel, amelyre a válasz minősített adatot, államtitkot érint, akkor azokra csak akkor tud válaszolni, ha felmentik a titoktartási kötelezettsége alól. A ténymegállapító albizottság azonban ezt a felmentést nem szerezte be a titokgazdától - tette hozzá.

A titoktartási kötelezettség alóli felmentést a belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell megadnia. Kocsis Máté, a testület fideszes tagja azt mondta, reméli, hogy egy hét alatt sikerül rendezni ezt a jogi problémát és meghallgathatják Szilvásy Györgyöt.