Megkapják a kártérítést az egyiptomi buszbaleset károsultjai

Vágólapra másolva!
Három nappal a 2011. november 6-ai tragikus hurghadai autóbusz baleset második évfordulója előtt megszületett a megállapodás az áldozatok és hozzátartozóik kártérítése ügyében.
Vágólapra másolva!

A Külügyminisztérium vasárnap kiadott közleménye szerint magyarországi viszonylatban is jelentős összegű kártérítés még karácsony előtt megérkezhet a jogosultak folyószámlájára az egyiptomi biztosítótól. A magyar joggyakorlatban precedens nélküli, rendkívül bonyolult nemzetközi magánjogi tényálláson alapuló ügyet csak hosszadalmas és kitartó tárgyalássorozattal sikerülhetett lezárni.

A magyar nagykövet, a hazai károsultakat képviselő két budapesti ügyvéd, valamint az egyiptomi biztosítótársaság képviselői ma aláírták az erről szóló dokumentumot Magyarország kairói nagykövetségén. A megegyezés létrejöttét igazoló okiratokat azonnal magyar konzuli hitelesítéssel látták el, amely által azok teljes bizonyító erőt nyertek.

A 2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda magyar turistákat szállító autóbusza szenvedett balesetet az egyiptomi Hurghadában. A balesetben 11 magyar állampolgár meghalt, huszonheten pedig súlyosan megsérültek.