Újratárgyalják a részeg tanyasi késelési ügyet

Vágólapra másolva!
A vádlott ajándékba vett egy bicskát a sértettnek, majd miután mindketten lerészegedtek, megszúrta vele, majd elment. Legalábbis eddig így gondolták. 
Vágólapra másolva!

Májusban életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt ítélte el Sz. Zoltánt a Szegedi Törvényszék, 3 év és 10 hónap börtönbüntetést kapott. Az ítélet ellen az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára

Az ítélőtábla hatályon kívül helyezte az ítéletet, és új eljárás lefolytatására utasította a bíróságot. Döntésüket azzal indokolták, hogy az elsőfokú ítélet annyira megalapozatlan volt, hogy alkalmatlan az érdemi felülvizsgálatra. "Mivel a tényállás nincs teljes körűen felderítve, számos, az ügy szempontjából fontos körülmény nincs tisztázva" - írta az Ítélőtábla a közleményében.

A korábban háromszor büntetett, 8 általánost végzett vádlott letartóztatását megelőzően Gy. László sértettnél dolgozott juhászként. Tavaly októberben Tömörkény községben vásárolt magának ruhákat, tisztasági szereket, dohányt és pálinkát, a sértettnek pedig ajándékba egy bicskát. Elment a sértett tanyájára, ahol átadta az ajándékot.

A vádlott a délután folyamán erősen ittas állapotba került, és hazaindult. A szintén ittas állapotban lévő sértett kikísérte, ekkor eddig ismeretlen oktból a vádlott az odaajándékozott késsel megszúrta, majd hazament.