Az iskola tudott a gyerekek kínzásáról

Vágólapra másolva!
A szigetszentmiklósi gyerekek az igazgatónő szerint imádták az anyjukat.
Vágólapra másolva!

A szüleik által kínzott és megerőszakolt szigetszentmiklósi gyerekek már évekkel ezelőtt beszéltek az erőszakról a tanároknak, az iskola lépéseket is tett – írja a Velvet a helyi általános iskola igazgatónőjére hivatkozva.

"Négy évünkbe került, hogy végre nevelőszülőkhez kerüljenek a gyerekek. Nem hatóság vagyunk, az iskola mindent megtett, amit lehetett, családlátogatás, rendőrségi ügyintézés, ruhagyűjtés, tetűirtás, gyámhatóság, családsegítő értesítése, csak jelzési jogunk van" – mondta a Velvet megkeresésére dr. Kiss Anna, a szigetszentmiklósi általános iskola igazgatónője.

Az iskola dolgozói a híradóban bemutatott lakhelyről ismertek rá, kik az érintett gyerekek. Az igazgatónő azt is elmondta, hogy a hírekben álló borzalmak fele biztosan igaz. A nemi erőszakról, pontosabban csak az erőszakról beszéltek a gyerekek a tanáraiknak, a kínzásról, az emberei ürülékkel és patkányhússal etetésről viszont nem.

"Imádták a szüleiket. A gyerekek úgy nyilatkoztak az anyukájukról, mint a Földre szállt Istenről. Egy dolgot tehetek, mint intézmény. Elmegyek családlátogatásra, megnézzük a körülményeket, beszélgetünk a szülőkkel, elmondjuk, jelezzük a problémát, ez mind hatástalan volt. Természetesen az is, hogy a gyerekek jelezték a nemi erőszakot, a családsegítőnek is. Rendőrségi ügy is volt. Mi, tanárok irtottuk a tetveiket, hiszen a szülő nem csinálta, ruhákat gyűjtöttünk, ezekkel a ruhákkal a szülők befűtöttek. Nem hatóság vagyunk, csak jelezni tudunk" – mondta a Velvetnek az iskolaigazgató.