Az ELTE-BTK vezetésének sem tetszik NAV-ot feljelentő adóellenőr

Vágólapra másolva!
A HaHa meghívta volna Horváth Andrást egy hallgatói fórumra, a dékán viszont nem ad termet.
Vágólapra másolva!

Dr. Dezső Tamás, az ELTE Bölcsészettudományi Karának dékánja nem engedélyezte, hogy a Hallgatói Hálózat (HaHa) az egyetemen tartsa meg azt a hallgatói fórumot, mely az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) feltételezett visszaéléseivel foglalkozna. A rendezvényre meghívták a Transparency International szakértőit és Horváth Andrást, a NAV ellen feljelentést tévő adóellenőrt is.

A hallgatói fórum Facebook-adatlapja Horváth András feljelentésével kapcsolatban így fogalmaz: „Ha ez igaz, az egy állami bűnszervezet létét igazolja, ami ezer milliárdokat rabol el az adófizető polgároktól – közben a kormányok válságra, államadósságra, elmúltnyolcév-re hivatkozva folyamatos megszorító intézkedésekkel sújtanak mindenkit.”

A bölcsészkar vezetése azonban letiltotta a rendezvényt, legalábbis nem engedélyezik, hogy a fórumot az egyetemen tartsa meg a HaHa. Dr. Dezső Tamás dékán arra hivatkozva utasította el a terem rendelkezésre bocsátását, hogy a rendezvény „sem hallgatói, sem szakpolitikai kérdéseket nem érint”.

Ehhez képest a korábbi egyetemfoglalók és a dékán márciusban aláírt megállapodása szerint a bölcsészkar vezetése hallgatói fórumokhoz a hallgatók rendelkezésére bocsátja az egyetem egyik termét, amennyiben „a rendezvényeken nem kapnak teret pártok, választási mozgalmak, pártokhoz egyértelműen kötődő szervezetek.”

A HaHa nem érti a dékán érvelését, szerintük Dezső felrúgta a márciusi megállapodást. A Hálózat Facebook posztja szerint nem tett le a fórum megrendezéséről, jelenleg új helyszínt keresnek.