Az asszonyverő Balogh József ellen tiltakoztak a parlamentben

Vágólapra másolva!
Bár hétfőn beismerő vallomást tett a rendőrségen, képviselői mandátumáról továbbra sem mondott le.
Vágólapra másolva!

A Demokratikus Koalíció hölgy tagjai transzparensekkel és magukra festett monoklival tiltakoztak az ellen, hogy Balogh József még mindig képviselő. Balogh április 28-án brutálisan megverte a barátnőjét, aki nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: többek között darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést. A fideszes országgyűlési képviselő akkor azt mondta, hogy nem ő bántotta nőt, hanem csak átesett egy vak komondoron.

Vadai Ágnes és a DK-s hölgyek az asszonyverő Balogh József ellen tiltakoztak a Parlamentben Forrás: Vadai Ágnes / Facebook

Hétfőn kihallgatta a rendőrség a férfit, aki részletes beismerő tanúvallomást tett. Arra is kitért, hogy a párja fejét beleverte a korlátba.

Baloghtól tegnap más pártok képviselői is megkérdezték, hogy miért nem mond le a mandátumáról és a fülöpházi polgármesteri pozíciójáról, ő azonban láthatóan lányos zavarában a laptopjára meredt, és nem válaszolt a kérdésekre.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó ma arra kérte Orbán Viktort, hogy határolódjon el Baloghtól, aki a májusban kirobbant botrány után kilépett a Fidesz-frakcióból, és most független képviselőként ül az Országgyűlésben.