A Transparency International készül a Korrupcióellenes Világnapra

Vágólapra másolva!
Megéri ma becsületesnek lenni a fiatalok szerint? Mikor és hogyan válnak becsületes gyerekekből csaló felnőttek? Hogyan lehet a fiatalokat becsületességre oktatni? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre keresi a választ az Transparency International Magyarország Átláccó Fesztivál nevű rendezvénye a Korrupcióellenes Világnapon.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ korrupció elleni egyezményének 2005. december 9-i hatálybalépése óta minden évben ezen a napon tartják a Korrupcióellenes Világnapot. A Transparency International Magyarország először 2009-ben rendezte meg ebből az alkalomból Átláccó Fesztivál nevű rendezvénysorozatát, melynek célja, hogy ráébressze a fiatalokat, mit tehetnek az átláthatóbb közéletért és a korrupció ellen.

Idén a szervezők Budapesten az Ötkertbe várják a téma iránt érdeklődőket, az ingyenes rendezvényen kerekasztal-beszélgetéseken és koncerten túl sor kerül majd a szervezet rajzfilmpályázatának díjátadójára is. A december 4-én záruló pályázatra ékezett legjobb animációkat levetítik majd a fesztiválon.

A fesztivál programja az alábbi képen olvasható, az esemény részleteiről pedig ide kattintva a Facebookon is olvashat.

A fesztivál programja Forrás: Átláccó fesztivál