Vágólapra másolva!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése után a nőknek is fizetniük kell, ha a Doboz nevű szórakozóhelyen akarnak mulatni. Eddig csak a férfiaknak kellett 1000 forintos belépőt fizetniük.
Vágólapra másolva!

Az Index információi szerint az Egyenlő Bánásmód Hatóság igazat adott Teczár Szilárdnak, a HaHa egyik aktivistájának, aki tavasszal indított eljárást a budapesti Doboz ellen, mert míg a férfiaknak 1000 forintos belépődíjat kellett fizetniük, a nők ingyen mehettek a helyre szórakozni. A Doboz azzal indokolta a kedvezményt, hogy ha a nőknek is sorba kellene állniuk a jegyért, fellöknék őket a férfiak.

Ha a Doboz nem megy bíróságra, 30 napon belül meg kell szüntetniük a kedvezményt.

Teczár Szilárd korábban azt nyilatkozta, hogy nem azért fordult a hatósághoz, mert diszkriminálják a férfiakat, inkább az zavarja, hogy a szórakozóhelyek azt üzenik a nőknek, hogy passzív nyeremények, akiket a cselekvő és fizetőképes férfiaknak meg kell szerezniük. Merthogy valójában nyilván az történik, hogy a férfiak fizetik ki a nők jegyét is.

Teczár az Indexnek azt mondta, hogy kifejezetten örül, hogy a Doboznak nem kell büntetést fizetnie, mert nem konkrétan ezzel a hellyel volt baja, hanem azzal a gyakorlattal, ami egész Budapesten elterjedt. Viszont a hatóság elé csak konkrét ügyet lehetett vinni.

Ezentúl valószínűleg egész Magyarországon ugyanannyit kell majd fizetniük a nőknek és a férfiaknak a szórakozóhelyeken, mert mostantól bárki a hatóság elé viheti őket.

A Doboznál egyelőre nem kommentálták a döntést.