72 éves pizsamásra csapott le a TEK

Vágólapra másolva!
Újabb látványos akcióval csapott le egy 72 éves férfira a TEK, aki az ónodi vásárban vett magának egy kispuskát. A férfi azt állította, hogy nem a hatalmat akarta megdönteni.
Vágólapra másolva!

„Nem a hatalmat akartam megdönteni, csak védekezni akartam azzal a kispuskával” – mondta a Boon.hu-nak az a 72 éves férfi, akire a Terrorelhárítási Központ csapott le kedd hajnalban Nyékládházánál.

A férfit az egyik szomszédja jelentette fel fegyvertartás miatt, és azt mondta, azért nem volt engedélye, mert idős kora miatt már nem birtokolhatna fegyvert. A Boon.hu-nak azt mondta, önvédelmi céllal szerezte be a fegyvert, mert szerinte sok időst támadnak meg otthonaikban, és 93 éves anyjára is vigyáznia kell, aki hozzáköltözött.

„Áramot nem vezethetek a kerítésembe, mert úgy járok, mint az a kesznyéteni gazda, a borba se rakhatok fagyállót. Ha harapós kutyát veszek az még a végén kárt tesz a gyerekekben, a riasztók meg nem érnek semmit; mire ideér a segítség, mind a kettőnket megölhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kispuskát az ónodi vásárban” – mondta a férfi.

„Amikor láttam, hogy rendőrök állnak a ház előtt, mondtam, hogy hozom a kulcsot, egyikük mégis szétrúgta a kaput” – mesélt az akcióról az idős férfi, aki állítása szerint pizsamában ment ki az udvarra, amikor megérkezett a TEK, és miután berúgták a kaput, a sárban fektették hasra. A TEK korábbi, látványos akcióiról itt olvashat.