Jogsértő volt az ellenzék szórólapja Baján

Vágólapra másolva!
A helyi választási bizottság szerint valótlanságot állított a Teket Melindát népszerűsítő szórólap. Ezzel az Összefogás Bajáért: MSZP - Együtt2014-PM - Demokratikus Koalíció nevű szervezet megsértette a választási eljárási törvényt.
Vágólapra másolva!

Valótlan állítás miatt különösen súlyos jogsértést állapított meg a bajai helyi választási bizottság a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy-szövetség szórólapja miatt Zsigó Róbert, Baja fideszes polgármestere szerint.

A város honlapján közzétett keddi határozat szerint a helyi választási bizottság azt állapította meg, hogy a bajai időközi választás megismételt fordulójának kampánya során az Összefogás Bajáért: MSZP - Együtt2014-PM - Demokratikus Koalíció (DK) nevű szervezet megsértette a választási eljárási törvényt, mert a szervezet jelöltjét, Teket Melindát népszerűsítő szórólapján valótlanságot állított.

A testület eltiltotta a szervezetet attól, hogy a továbbiakban azt állítsa: a Kecskeméti Törvényszék a Fidesz kampánycsendsértése miatt semmisítette meg egy szavazókörben a szeptember 22-i időközi önkormányzati választás eredményét és rendelte el a megismételt választást. A választási bizottság határozatának indoklásában rögzíti: a szórólapon szereplő tényállítás valótlan tartalmú, hiszen a Kecskeméti Törvényszék nem állította azt, hogy a kampánycsendsértés a Fideszhez vagy bármely más jelölőszervezethez lenne köthető.

Zsigó Róbert a döntésre reagáló közleményében úgy fogalmazott, a baloldal egyértelműen hazudott a bajai választópolgároknak és hazugságokra építette bajai kampányát, és erről papírja van.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el. A Kecskeméti Törvényszék úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazást vasárnap tartják.

Cikkeinket a bajai választásról itt olvashatja.