Vágólapra másolva!
A sok pártot megjárt Helmeczy László ügyvédet indítja az Együtt-PM és az MSZP Nyírbátorban az országgyűlési választásokon.
Vágólapra másolva!

Az Együtt-PM szövetség a következő napokban véglegesíti jelöltlistáját. A Népszabadság több nevet megtudott, az egyik legmeglepőbb ezek közül Helmeczy Lászlóé, akit Nyírbátorban indít az Együtt-PM és az MSZP. Ez korábban Veres János volt pénzügyminiszter körzete volt, ő azonban valószínűleg Brüsszelben folytatja politikusi pályafutását.

Helmeczy László korábban a Fidesz országgyűlési képviselője és szabolcsi elnöke volt. Később a Harmadik Oldal Magyarországért Országos Önkormányzati Egyesület, illetve a Centrum Párt egyik alapítója, majd alelnöke, s nevéhez fűződik az Összefogás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Felemelkedéséért Szövetség létrehozása is; ez utóbbi szervezet az MDF-fel állított közös jelölteket 2006-ban.

Ügyvédként ő képviselte az olaszliszkai lincselés áldozatának családját, majd a meggyilkolt kézilabdázó, Marian Cozma családját.

Néhány éve a Hír TV „drogügyének” egyik szereplője volt. Ennek során a televízió riporterei azt állították: közreműködött abban, hogy a jobboldali újságírók ellen (egyikük hosszabb ideig a Fidesz-frakció sajtófőnöke volt) kábítószeres ügyet kreáljanak. Helmeczy rágalmazási perben bizonyította az állítások megalapozatlanságát. Ő képviselte a romagyilkosságok egyik áldozatának családját is.