A Fidesz attól félt, hogy a bizottsági ülésből hisztéria lesz

Vágólapra másolva!
A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt elmaradt Handó Tünde és a Legfőbb Ügyészség képviselőjének parlamenti bizottsági meghallgatása az áraktói banda tagjainak szökése ügyében. A Fidesz szerint csak hisztériakeltésre lett volna jó az ülés.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt a parlament alkotmányügyi, valamint honvédelmi bizottsága ellenőrző albizottságának ülése szerdán. A képviselők Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét és a Legfőbb Ügyészség képviselőjét hallgatták volna meg az ároktői banda két tagjának szökésével kapcsolatban.

Bárándy Gergely, a testület szocialista elnöke azt mondta, nem a bűnbakkeresés, hisztériakeltés, hanem a megoldások keresése céljával hívták össze az ülést. Szerinte a kormánypárti képviselők két napja még azt jelezték, hogy eljönnek az ülésre, csakúgy mint korábban Pintér Sándor belügyminiszter, aki aztán szintén nem ment el.

Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója korábban azzal indokolta a kormánypártiak távolmaradását, hogy álláspontjuk szerint az ellenzék csak "politikai hisztériakeltést" tervez.