Szabadlábon védekezhet a kapuvári baleset okozója

Vágólapra másolva!
Idős kora, hosszas kórházi kezelése és rendezett körülményei miatt szabadlábon védekezhet a férfi, aki a győri kosárlabdacsapat buszának hajtott, és két ember halálát okozta.
Vágólapra másolva!

Szabadlábon védekezhet az idős férfi, aki a hónap elején Ladájával áttért az úttest bal oldalára, és a győri kosárlabdacsapat tagjait szállító busznak ütközött. A balesetben felborult a busz, és meghalt Tapodi Péter klubigazgató, illetve Fűzy Ákos vezetőedző. Többen súlyosan megsérültek, Natasa Kovacevic szerb játékosnak pedig amputálni kellett a lábát.

A Ladát vezető 69 éves férfit halálos tömegbaleset gondatlan okozásával gyanúsítják, ő pedig elismerte tettét és megbánást tanúsított. Másodfokon a Győri Törvényszék sem adott helyt az ügyész indítványának, amely lakhelyelhagyási tilalmat javasolt volna.

Máté Kinga bírósági szóvivő még a sofőr súlyos sérülései miatt a győri kórházban megtartott elsőfokú tárgyalás után elmondta, hogy az idős férfi esetében nem áll fenn a szökés veszélye, ráadásul hosszú kórházi kezelésre szorul, büntetlen előéletű, és mintaszerűen rendezett családi körülmények között él. Arra viszont nem tudott magyarázatot adni, miért hajtott le a padkára, majd miért rántotta balra a kormányt, és rohant neki a busznak.