A magyar családok nem kívánják vissza a régi igát

rezsicsökkentés,hakni,pintér sándor
Vágólapra másolva!
Vége a magyar családok kizsákmányolásának, a rezsidíj kiemelt célként megfogalmazott csökkentésével minden magyar ember jól jár. Az idősek által igen kedvelt Pintér Sándor tartott rezsicsökkenést támogató tanácskozást Óbudán, ahol az állampolgárok is megálljt parancsoltak a közszolgáltató cégek mohó profitéhségének.  
Vágólapra másolva!

Az elmúlt napokban kezdetét vette a rezsicsökkentést támogató tanácskozások időszaka szerte az országban. Miután a Fidesz sikeresen megvédte a januári rezsicsökkentést, most azért kezdeményeznek gyűléseket, hogy a további csökkentéshez szükséges lépésekről folytatódjanak egyeztetések az állampolgárokkal egyetértésben.

A pénteki napon a Mozaik 7 Rendezvényközpont volt a színhelye a tanácskozásnak a célból, hogy Óbuda állampolgárai is megálljt parancsoljanak a közszolgáltató cégek mohó profitéhségének. Négyszáz jókedvű ember várta lelkesen az idősek által igen kedvelt Pintér Sándor belügyminisztert és Menczer Erzsébet képviselőasszonyt. Egy nap, amikor az emberek szívesen jönnek el egy fórumra, baráti csevejekbe kezdenek, és kíváncsian hallgatják az előadókat.

A sokszor spotán taps a természetesen a rezsi csökkentésének szólt. A galériához kattontson a képre! Fotó: Hajdú D. András - Origo

Elsőként Menczer Erzsébet szólalt fel, aki síkra szállt a Fidesz-kormány egyik legfőbb vívmánya, a rezsi csökkentése mellett. Beszédében kiemelte, hogy rezsicsökkentéssel minden család jól jár. Amellett foglalt állást, hogy a rezsicsökkentés vívmánya elleni támadást minden lehetséges eszközzel le kell verni, hiszen a magyar családok nem kívánják vissza a régi igát, a profitorientált vállalatok uralmát.

Fény derült arra, hogy az előző kormány idején extraprofithoz szokó bankok igájából a Fidesz a devizahitelben eladósodott néptömegeket ment ki. Több százezer ember adósodott el a régi rendszerben, de az új kormány 360 ezer magyar családnak nyújtott segítséget, hogy kikerüljenek az adósságspirálból. A képviselőasszony bejelentette, hogy a kormány célja a nép béremelő programokkal való ellátása, amelynek az egészségügyi dolgozók és oktatók már élvezhetik is a gyümölcseit.

Menczer Erzsébet tapsvihart arató beszéde után Pintér belügyminiszter üdvözölte a lelkes közönséget. A Belügyminisztérium elmúlt három éves tevékenységének felvázolásával talán még azoknak az igényeit is kielégítette, akik a világháború utáni újjáépítésben is részt vettek. A Belügyminisztérium a 2010-es árvíz idején lehetetlen feladatot teljesítve, nagymérvű gátmagasítással biztosította 16 település védelmét. Bár a Mal Zrt. az egyik legfőbb tényezője volt a bekövetkezett szörnyű eseményeknek, a Belügyminisztérium kötelékébe tartozó dolgozók éjt nappallá tevő munkájával már egy év múlva minden károsult új, saját tulajdonú házában hajthatta álomra fejét.

A Belügyminisztérium eredményeinek felsorolásánál Pintér belügyminiszter nem hozakodott elő azzal, amikor idén márciusban kemény téli lapok köszöntöttek az országra szinte egyik napról a másikra. A sűrű havazás, az orkánerejű szél rendkívül megnehezítette az utak forgalmát. A beragadt gépkocsik kiszabadására munkába álltak az ország modern hómarói. Fáradozásaik sikerrel jártak, az utak szabaddá váltak Budapest felé.

Pintér Sándor oltja szomját egy pohár vízzel. A galériához kattontson a képre! Fotó: Hajdú D. András - Origo

Igazán csak számokkal, adatokkal lehetne érzékeltetni, hogy a 2010-es kormányváltás óta mennyire nagyot fejlődött a rendőrség tevékenysége. Hatékonysága az utcai rablások felderítésében rohamosan fejlődött, 20 százalékról 60 százalékosra növekedett a mutató. Rendőreink is kulturáltabb magaviseletet, udvariasabb magatartást tudnak magukénak az előző kormány leváltása óta, és ez a kiemelkedő siker Európa egyik legalaposabb rendőrképzésének köszönhető.

Kormányunk minden embernek igyekszik munkát adni, és a kiemelt szerepet kapott, központilag irányított közmunkaprogrammal már 300 ezernél is többen tudták hiánytalanul kielégíteni igényeiket. A munka egyben eszköz is a tolvaj ellen, hiszen a dolgozónak nincs ideje a lopásra.

Pintér belügyminiszter felszólalása végén a Terrorelhárítási Központról is szót ejtett, amellyel kapcsolatban keserű szájízzel jegyezte meg, hogy sok bírálatot kapott rosszakaróitól. Terrorelhárítóinkat azonban a szeptember 11-ihez hasonló események megelőzésének teljesítésére kapnak kiképzést, még ha az Egyesült Államoknál kevesebb veszélynek is vagyunk kitéve. Pintér belügyminiszter beszédét a hallgatóság tagjai spontán tapsviharral fogadták.