Rezešová legalább 165-tel száguldott

Vágólapra másolva!
Még, ha a Fiat hirtelen előzött volna is, akkor sem ezen múlott az a közlekedési tragédia - derült ki a Rezešová-per keddi tárgyalási napján.
Vágólapra másolva!

Még ha az áldozatok Fiatja tényleg hirtelen kezdett előzni - ami nem bizonyított -, a négy ember halálát követelő baleset nem ezen múlott - írja a Rezešová-perről szóló tudósításában az Index.

A keddi tárgyalási napon főleg a szlovák nő BMW-jének sebességéről volt szó. Az esetet vizsgáló műszaki szakemberek ugyanis nem tudták teljesen pontosan megállapítani, mennyivel ment a kocsi, nagyrészt azért, mert az egyes szakértők különböző adatokat vettek alapul a számításaikhoz. De végül a bírónő unszolására sikerült konszenzusra jutniuk abban, hogy a kocsi legalább 165 kilométer per óra sebességgel száguldott. A szakértőknek abban is sikerült megegyezésre jutni, hogy mekkora lassulással érdemes számolni intenzív és normál fékezésnél az adott viszonyok között.

A számításokból a következtetéseket nem vonták le a tárgyaláson. Nem hangzott el az, hogy ezek szerint ha a vádlott a megengedett sebességgel közlekedik, valamint elég éber és józan ahhoz, hogy a normál reakcióidőt produkálja, a tragédia elkerülhető lett volna. A bírónő megjegyezte, hogy a számítások kiértékelése majd a perbeszédek dolga lesz - írta az Index.

Az előző tárgyalási napról szóló tudósításunkat itt olvashatja.