Mégsincs gyerekrabló nő Budapesten

Vágólapra másolva!
Az egyik iskola szerint csak annyi történt, hogy egy múzeumpedagógus megpróbát beszervezni egy elsős kislányt egy szakkörre.
Vágólapra másolva!

Egy zavart nő próbált meg elcsalni magával különböző XIII. kerületi iskolából több kisgyereket – hangzott el egy szülői értekezleten egy héttel ezelőtt. Később egy szülő a Facebookon azt írta, hogy egy ismeretlen, zavart nő beszédbe elegyedett a gyermekekkel egy óbudai játszótéren.

Az egyik XIII. kerületi iskola szerdán közleményt adott ki, amelyben azt írja, hogy az iskolában nem voltak gyermekrablásra utaló jelek és egyéb bűncselekmény gyanúja sem merült fel. Az iskola vezetősége szerint csak annyi történt, hogy a gyerekét az iskolába beíratni akaró anyuka meglátogatta az évnyitót, és megszólított egy elsős kislányt, hogy „ő múzeumpedagógus és foglalkozásokra vinne gyermekeket”. A kislány azonban ezt nem értette, megijedt az idegentől, és sírni kezdett.

A nővel ezután az egyik osztályfőnök és az iskolatitkárra is elbeszélgetett, majd távozott. „A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában ennyi történt” – zárul a közlemény.