Magdi néni karja eltűnt

Vágólapra másolva!
Az egyik karja nélkül vittek be egy 86 éves nőt a győri kórházba. Nem tudni, hogyan vesztette el, és nem is találják a végtagot. Az orvosok még nem találkoztak ilyen esettel, a rendőrség vizsgálja az ügyet, írja a Kisalföld.hu.
Vágólapra másolva!

A kertjében, a tyúkólnál találta meg Magdus nénit (a győrasszonyfaiak így emlegetik őt) a szomszédja szerda délelőtt. Az idős asszony kihűlt, amiből arra lehet következtetni, hogy az éjszakát a hidegben töltötte. Amikor rátaláltak a hanyatt fekvő, félig eszméletlen nénire, az utolsó erejét összeszedve még a karjával akart jelezni. Jelezni, hogy az a végtagja hiányzik.

"Súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak be hozzánk egy 86 éves nénit, akinek az egyik karja hiányzott. Ilyen esettel nem nagyon találkoztunk még mi sem, ugyanis a végtagot nem találták meg a helyszínen. A beteg állapota kritikus, délután tudtuk csak megoperálni" - tájékoztatott szerdán Oláh Attila professzor, a Petz kórház orvos igazgatója.

A mentők, illetve a kórház is jelezte a rendőrségnek, hogy különös esettel állnak szemben. A nénit a tyúkólnál találták meg, nyilván rosszul lett, a jelekből pedig arra lehetne következtetni, hogy a karját egy állat harapta le, de az első orvosi vizsgálatok nem egyértelműsítették ezt a verziót. Olyannyira nem, hogy inkább vágott sérülést láttak az orvosok, semmiképpen sem marcangolást - tudta meg a Kisalföld kórházi forrásból. Ezt aztán Oláh professzor is megerősítette, mint ahogy azt is, hogy a beteg testén más harapásnyomot nem találtak. Többek között ezért szóltak a rendőrségnek, amely egyelőre vizsgálja az esetet.

A Magdi néni utcájában lakók nem hallottak segélykiáltást vagy bármi más szokatlant az este, viszont azt mondják, a rókák hangját sokszor hallani a környéken.

Ezt a verziót tartja a legvalószínűbbnek dr. Szűcs-Farkas Attila háziorvos is, akit a helyszínre hívtak: "Abból, amit én láttam, arra következtetek, hogy a néni vélhetően rosszul lett a tyúkólnál, elesett, a fejét beverte a kőkockába, s ezért elvesztette az eszméletét. Valószínűleg olyan szerencsétlenül esett - s ebben a korban ez sajnos könnyen előfordulhat -, hogy a karja eltörött. Ha egy róka támadt rá, akkor az a törött kart le tudta szakítani a magatehetetlen emberről. Ez egyben válasz is arra, miért nem vérzett el az idős néni. Szakításnál ugyanis a test így tud védekezni."