Kidobták Magyarországról a parfümlopó mongolokat

Vágólapra másolva!
Vecsésen akart ajándékot szerezni két átutazóban lévő mongol férfi. Alufóliával bélelt szatyorral próbáltak parfümöt lopni egy üzletből, de lebuktak. A bíróság két évre kiutasította őket.
Vágólapra másolva!

Lopás miatt kiutasítottak az országból két mongol állampolgárt, akik egy vecsési drogériából közel kétszázezer forint értékben parfümöt akartak lopni - közölte a Pest Megyei Főügyészség. A vádlottak kedden érkeztek Budapestre Párizsból autóval, és repülővel szerettek volna Mongóliába utazni, csak előtte ajándékot akartak szerezni.

Egy vecsési drogériából tíz üveg, összesen 180 ezer forint értékű parfümöt emeltek le a polcról, majd az árut először ruházatukba, onnan pedig egy az áruvédelmi rendszer kijátszására átalakított, alufóliával bélelt táskába rakták. A pénztárnál csupán egy papír kéztörlőt fizettek ki. Az áruház biztonsági őrei azonban észrevették a lopást, és feltartóztatták a két férfit.

Ügyükben a Monori Járásbíróság döntött csütörtökön: a két őrizetben lévő férfit lopás miatt két évre kiutasították az országból.