Drogozás miatt támadnak egy szombathelyi fideszest

Vágólapra másolva!
Állítólag kemény drogfüggő az egyik fideszes városvezető Szombathelyen, legalábbis egy helyi MSZP-s vezető, Czeglédy Csaba szerint, aki hamarosan bizonyítékokkal is előállhat. Czeglédyt korábban adócsalásért ítélték el.
Vágólapra másolva!

Mondjon le posztjáról, és akkor nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat - fenyegeti a szombathelyi MSZP-SZTKE frakció az egyik helyi fideszes városvezetőt. Czeglédy Csaba, a baloldali frakció vezetője közölte, bizonyítékaik vannak, és fel is jelentik az illetőt, amúgy meg 48 órát adtak az neki a lemondásra - írja a Nyugat.hu.

Czeglédy kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy néhány hete kaptak olyan információt, amely szerint az egyik fideszes városvezető kemény drogfüggő, rendszeresen fogyaszt kemény drogot, amit fényképek és videó is tanúsít, és ezek a bizonyítékok a tulajdonukban is vannak.

Czeglédy szerint véget értek azok az idők, amikor a politikusok páncélszekrénybe zárt terhelő bizonyítékokkal zsarolták egymást, ők tiszta vizet akarnak önteni a pohárba. Azt nem közölte, hogy kiről van szó, de azt mondta, egy drogfüggő ne irányítson egy nyolcvanezres várost.

Az MSZP-s frakcióvezető szerint az információhoz annak a tavaszi felhívásuknak a nyomán jutottak, amelyben egymillió forint sikerdíjat ajánlottak fel annak, aki a helyi fideszesekre terhelő bizonyítékot ad át nekik. Több információt is kaptak, ezek között voltak a drogfüggő városvezetőre vonatkozók - olvasható a Nyugat.hu-n.

Egykori adócsaló vádol

Czeglédy nem először tett hangzatos kijelentést. Országosan 2010-ben vált ismertté, amikor az ügyészség nyomozást rendelt el, miután kiderült: egy szombathelyi építési vállalkozónak a kedvező döntésért cserébe az elnyert munka után tíz százalékot kell visszaadnia a Fidesz két helyi önkormányzati képviselőjének. A fideszesek lejárató kampánynak nevezték a történteket.

Czeglédyt adócsalás és más bűncselekmények miatt 2003-ban jogerősen elítélték, 1 év 4 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Hamis számlák segítségével nem fizetett be több mint 8 millió forintnyi áfát és társasági adót. Az eset miatt az MSZP-ből ki is zárták 2005-ben.

A Magyar Narancs korábbi cikke szerint Czeglédy nevéhez fűződik a Nyugat.hu internetes portál alapítása, amely a 2002-es parlamenti választások előtt elsőként közölte Kövér László köteles beszédét.

Czeglédy ügyvédként is praktizál, többek között ő védi a bundaügy egyik vádlottját, Aczél Zoltánt, aki a vád szerint többek között a REAC vezetőedzőjeként vett részt a fogadási csalásokban. Gyurcsány Ferencet is ő képviselte, amikor plágiummal vádolták.