Húszezerért futtattak kisfiúkat

Vágólapra másolva!
Tizenegy ember ellen emelt vádat az ügyészség kiskorúak sérelmére elkövetett kerítés miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség. 17 kiskorú fiú esett áldozatul az újpesti bandának: külföldi férfiakat kellett kielégíteniük, húszezer forintot kaptak érte.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az újpesti pedofilhálózat ügyében a Budapesti I. és XII. kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege - közölte a Fővárosi Főügyészség. Tizenegy vádlott van, a vád tizennyolcadik életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés és más bűncselekmények.

Az újpesti ügyben 2006 és 2011 között összesen 17 fiú (többségük 14-18 év közötti) létesített szexuális kapcsolatot pénzért külföldi férfiakkal. Az egészet a vádlottak szervezték a vádirat szerint: az elsőrendű vádlott G. Richárd kiszolgáltatott élethelyzetben lévő kisfiúkra utazott, alkalmanként húszezer forintot ígért nekik, ha lefekszenek a külföldiekkel. Később pedig arra vette rá őket, hogy hasonlóan kiskorú ismerőseiket is mutassák be neki, akiknek szintén pénzt ígért, ugyanezért.

A másodrendű vádlott D. Béla és a harmadrendű P. Károly is közreműködtek ebben. A külföldi kuncsaftok fizettek a kerítésért.

A törvény szerint a vádlottak kettőtől nyolc évig terjedő börtönt kaphatnak, ha bebizonyosodik a bűnösségük.