A bíróság dönti el, köpött-e Zagyva Gyula

Vágólapra másolva!
A jobbikos képviselőt volt párttársa jelentette fel, mert a Képviselői Irodaházban arcon köpte. Zagyva szerint ő csak szóban tett megjegyzéseket, és kérte a parlament bizottságát, hogy függesszék fel a mentelmi jogát. 
Vágólapra másolva!

A jobbikos Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta csütörtökön az Országgyűlés mentelmi bizottsága. Zagyva György Gyula mentelmi jogának felfüggesztését a bíróság becsületsértés vétsége miatt indítványozta.

A parlament honlapján közzétett dokumentum szerint Pősze Lajos országgyűlési képviselő a Budapesti Rendőrkapitányság V. Kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán Zagyva György Gyula országgyűlési képviselővel szemben feljelentést tett. Eszerint január 10-én a Képviselői Irodaház második emeletének lift előtti folyosószakaszán Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő minden előzetes szóváltás, illetve konfliktushelyzet kialakulás nélkül arcon köpte őt.

A feljelentést követően Pősze Lajos január 11-én tanúkihallgatása során magánindítványt terjesztett elő, és kérte, hogy folytassák le a büntetőeljárást Zagyva ellen.

A bizottsági ülésen megjelent Zagyva György Gyula is, és azt mondta, hogy nem igaz, amit Pősze állítő, nem köpte le, csak szóban tett megjegyzést rá. Kijelentette, hogy az ügy politikai kárt okoz neki, és kérte mentelmi jogának felfüggesztését.

A bizottság hatáskör hiánya miatt nem foglalkozott a cselekmény büntetőjogi értékelésével. Az Országgyűlés tekintélyének megőrzése miatt szükségesnek ítélte, hogy az ügy a bíróság előtti eljárásban tisztázódjon.