Felakasztva találták a clevelandi rémet

Vágólapra másolva!
A cellájában felakasztva találták meg Ariel Castrót, az egykori clevelandi buszsofőrt, aki tíz éven át három elrabolt nőt tartott bezárva, rabszolgaként a lakásában. Életfogytiglan plusz ezer évre ítélték.
Vágólapra másolva!

Ariel Castro meghalt, miután felakasztva találták cellájában, az Ohio állambeli Cleveland börtönében. Kórházba vitték, de nem tudták megmenteni. Az 53 éves férfi a cellájában lógott felakasztva a börtön közleménye szerint - írja a BBC. A férfit tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre, és azon felül is ezer év plusz börtönbüntetésre ítélték augusztus elsején. A házát földig rombolták.

Ariel Castro clevelandi háza, tíz éven át rémségek helyszíne Forrás: AFP/Getty/Bill Pugliano

Ebben a házban tartott fogva tíz éven át három elrabolt nőt. A 32, 27 és 23 éves nőket megláncolta, és rendszeresen megerőszakolta. Mindhárman Cleveland utcáiról tűntek el 2002-2004 között. Az esetre úgy derült fény, hogy Amanda Berry, az egyik elrabolt nő megszökött, és segítséget kért az utcán egy Charles Ramsey nevű fekete férfitól - mindketten nemzeti hőssé váltak azóta. Az esetről és a lány csodás kiszabadulásáról szól cikkeinket itt és itt olvashatja el.