Vágólapra másolva!
A fővárosba hozzák a Noé Állatotthon munkatársai csütörtökön azt a két szamarat, amely májusban halálra marcangolt egy magyarszecsődi férfit. Muki és Szamóca karanténban éli le hátralévő életét, a csődört biztosan ivartalanítják.
Vágólapra másolva!

Egy 65 éves tűzoltót tépett szét májusban egy magyarszecsődi tanyán két szamár, amely csütörtökön Budapestre kerül. Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője azt mondta az Origónak, hogy csütörtökön hajnalban indulnak Mukiért és Szamócáért, hogy a fővárosi állatotthonba hozzák őket.

A két szamarat karanténba helyezik, az állatotthon munkatársai alaposan megvizsgálják őket, a csődör szamarat pedig biztosan ivartalanítják.

Mint arról korábban beszámoltunk, az illetékes járási hivatal főállatorvosa, Lantos Zoltán azt mondta, hogy semmilyen betegségre utaló jelet nem fedezett fel az állatokon Szerinte a csődőr a területét félthette, "a szerencsétlen ember rosszkor volt rossz helyen".

Korábban írtunk arról is, hogy a szamarak sem agresszív állatok, de nagyobb egyéniségek a lovaknál, és a kedélyállapotuk is hullámzó. Ha rossz napjuk van, vagy éppen szaporodási időszakban vannak, brutális dolgokra képesek.