A friss aszfaltba vésték, hogy királyi esküvő

Vágólapra másolva!
Orbán Ráhel szombati esküvőjének helyszínén akciózott két Együtt-PM aktivista. A rendőrségen kötöttek ki.
Vágólapra másolva!

Orbán Ráhel esküvőjének II. kerületi helyszínén az Együtt-PM szövetség két aktivistája a frissen javított aszfaltba karcolta, hogy Royal Wedding, azaz királyi esküvő. A rendőrök bekísérték őket a kapitányságra, hogy eldöntsék, indítanak-e eljárást rongálás gyanúja miatt. Az akcióról a Facebook-oldalán közölt képeket a Milla.

Royal Wedding 2013 az aszfaltban Forrás: Milla Facebook

Juhász Péter, az Együtt-PM egyik társelnöke azt mondta, aktivistáikat rongálással gyanúsítják. Ismertetése szerint az esküvő miatt pénteken "gyakorlatilag közpénzen lebetonozták a templom környékét". Aktivistáik arra akarták felhívni a figyelmet, hogy közpénzt használnak fel ahhoz, hogy biztosítani tudják a megfelelő körülményeket a szombati eseményhez.

Szavai szerint nem a szertartás miatt kellene rendbe tenni utakat, hanem a valóban szükséges helyeken kellene rendet tartani az országban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-nek megerősítette, hogy a II. kerületi Pap kertből két embert kísértek be a rendőrségre a kerületi városrendészet emberei. Közölték: a tényállás tisztázása folyamatban van.