Szeptember 7-én lesz Orbán Ráhel esküvője

Vágólapra másolva!
Az örömapai kötelezettségei miatt Orbán Viktor kihagyja a válogatott egy nappal korábbi bukaresti vb-selejtezőjét.
Vágólapra másolva!

Nem megy Bukarestbe, mert másnap lesz a lánya esküvője, írta Orbán Viktor a hvg.hu-nak. A lap azt szerette volna megtudni, hogy a miniszterelnök elutazik-e a magyar labdarúgó-válogatott szeptember 6-i bukaresti vb-selejtezőjére, és ha esetleg nem, úgy mi ennek az oka.

A távolmaradását a meccstől a válaszában azzal indokolta, hogy „első a kötelesség, második a foci; az apai kötelesség előbbre való”.

Eddig csak azt lehetett tudni, hogy Orbán Viktor 24 éves lánya, Ráhel valamikor szeptember elején házasodik össze Tiborcz Istvánnal. Az esküvő Tiborcz szüleinek tanyáján lesz. Orbán korábban a Blikknek atervezett menüről azt mondta, hogy az ott tartott állatokat vágják le, birkát, disznót, borjút. "A főzésbe sajnos nem tudok besegíteni, annyi időm nincs, de lesz ott asszony elég" - jegyezte meg a miniszterelnök. "Az elsődleges célom a szertartáson, hogy fegyelmezett apuka legyek, ne szipogjak, ne törölgessem a szemem. Ez az asszonyok dolga. Aztán majd meglátjuk, sikerül-e betartani" - mondta a lapnak Orbán.

A kormányfő elárulta azt is, hogy ragaszkodik egy helyi cigánybandához, "aki akarja, majd annak zenéjére járhatja a csűrdöngölőt". "A fiatalok a tanya másik végében a saját zenéjükre szórakoznak" - mondta a kormányfő.