Százezreket kapnak a tüzet gyújtó települések

Vágólapra másolva!
Közel egymilliárd forintot osztanak szét azok között a települések között, amelyek csatlakoznak a Rákay Philipp által megálmodott programsorozathoz. Cserébe „rendezvényt kell szervezniük”, és csatlakozniuk kell az országos tűzgyújtáshoz.
Vágólapra másolva!

Több százezer forintot kap az a település, amely csatlakozik a Rákay Philipp által kitalált tévés programsorozathoz – derül ki a Magyar Közlönyből. A köztévé M1 és M2 csatornáinak intendánsa Itthon vagy - Magyarország szeretlek címmel gyártat kulturális programot, a kormány főként a költségvetés általános tartalékának terhére egymilliárd forintot csoportosított át számára.

Az 1000 fősnél kisebb települések legfeljebb 150 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, ötezer lakosig 250 ezret, 10 ezerig 400 ezret, 20 ezerig 650 ezret, 50 ezerig 750 ezret, afölött 1,5 milliót kapnak.

A támogatás fejében egy településnek egy napközbeni rendezvényt kell szerveznie, amely pontosabban nincsen meghatározva. Emellett csatlakoznia kell az országosan összehangolt tűzgyújtáshoz és reklámoznia kell a programot.