Mi vidítaná fel a búvalbélelt magyarokat?

Vágólapra másolva!
Mi okozza a magyarok makacs rosszkedvét? Az iszonyú leterheltség, a devizahitel, a politika, meg hát egyébként is a vérünkben a pesszimizmus - mondja a Margitsziget népe. De vajon milyen apróságok javíthatnának a közérzetünkön? Olcsóbb sör, szieszta, tánc, több szökőkút, ingyenwifi, kevesebb beton, kedvesebb ügyintéző? Önnek mi segítene? 
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben sorra jelentek meg olyan nemzetközi kutatások, amelyekből az derült ki, hogy a magyarok világviszonylatban is borzasztó sötéten látják az életet és a jövőt. Az átlag magyar életérzése körülbelül így fest: szar az életem, tropa az egészségem, bármikor kirúghatnak vagy leüthetnek az utcán, a jövő pedig még feketébb, mint a jelen. Még a görögök, akiket maga alá temetett a válság, vagy a nálunk jóval szegényebb India, Chile vagy Törökország lakói is jobbnak látják a jövőjüket, a munkahelyeik biztonságát, mint mi. Az egész OECD-térségben - ez a fejlett országokat tömöríti - a magyarok elégedettségi indexe a legalacsonyabb. (Egy csomó további rosszul hangzó adatot talál itt, ha tovább szeretné rontani a hangulatát.)

A Margitszigeten kérdezősködtünk arról, hogy vajon mi okozza ezt a megingathatatlan pesszimizmust Magyarországon, és mik lennének azok a pénzbe nem vagy csak alig kerülő apróságok, amelyek egy kicsit javíthatnának az általános közérzeten. Íme:

Olvasóinkat is arra kérjük, hogy írják meg nekünk az ötleteiket. Milyen apró változtatások rángathatnák ki egy kicsit a búvalbélelt népet a rosszkedvéből?

Itt van néhány ötlet a szerkesztőségből:

"Elnevezhetnének utcákat lazábban is, például Rejtő Jenőről, vagy akár fiktív személyekről, mint Grabowski vagy Vuk. A lényeg, hogy ne legyen minden második utca meg tér Kossuth, ez néha nyomasztó. Hasonló szellemben készülhetnének vicces köztéri szobrok is, mint például a csatornából kimászó munkásé Pozsonyban."

"A mindenség lebetonozása helyett kerületenként, településenként legalább egy közösségi kert, ahol bérleti díj nélkül lehetne egy-egy parcellán veteményezni. Újpesten tán meg is csinálta az önkormányzat."

"A postás legalább egyszer próbálja meg megnyomni a rohadt csengőt az ajánlott levéllel, amikor ott áll az ajtóm előtt, hátha otthon van valaki." "A postás ne munkaidőben hozza az ajánlott küldeményt, mert így tök felesleges a munkája."

"Ingyenwifi a főtereken, hat utáni fizetős parkolás eltörlése!"

"Az ügyfélszolgálatokon legalább az ügyintéző ne üvöltözzön az emberekkel, ha már ők úgyis üvöltöznek egymással rettenetes nagy frusztráltságukban."

"Kifejezetten nem kerülne pénzbe, ha azonnal beszüntetnék a magyar foci támogatását. Se értelme, se eredménye."

Az ötleteket a hirugyelet@origo.hu címre vagy a kommentek közé várjuk, a legjobbakat összegyűjtjük és közzétesszük.