Megnyitották az Ozora fesztivál kapuit

Megnyitották az Ozora fesztivál kapuit
Vágólapra másolva!
Több százan várnak arra, hogy bejussanak, a fesztivál szervezői a katasztrófavédelemmel együtt úgy döntöttek, hogy inkább beengedik őket. A többség azt sem tudja, hogy a fesztivál nem kapott még működési engedélyt, jelenleg is buliznak, pedig még három nap van a kezdésig.
Vágólapra másolva!

Szombat délben elkezdték beengedni az Ozora fesztivál területére azokat a fesztiválozókat, akik már most megérkeztek a hivatalosan kedden kezdődő rendezvényre - jelentette az Origó helyszíni tudósítója. A fesztivál egyik szervezője, Tóth András azt mondta, hogy a katasztrófavédelemmel egyeztetve jutottak arra, hogy „ez a legjobb megoldás”. Eközben azonban továbbra sem biztos, hogy a hatóságok engedélyezik a fesztivál megtartását.

A több száz fesztiválozó közül sokan nem tudták, hogy a rendezők nem kapták meg az engedélyt Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Jelenleg több százan vannak a helyszínen, tudósítónk szerint mindenki nyugodt, nincs pánikhangulat. Sőt, a többség nem is tud arról, hogy kétséges a fesztivál megrendezésre, akik pedig tudják, biztosak benne, hogy megtartják a rendezvényt. A zene jelenleg is szól, a fesztiválozók jól érzik magukat – mondta tudósítónk.

A rendőrég pénteken jelezte a fesztivál szervezőinek, hogy ellenzi a rendezvény megtartását, a helyi jegyző pedig erre hivatkozva egyelőre nem adta ki az engedélyt. Az ozorai fesztiválon minden évben több tízezren vesznek részt, köztük sok külföldi, ezért a szervezőket nagyon nehéz helyzetbe hozza, hogy ha le kell mondani a rendezvényt. Az ügyben hétfőn születik végleges döntés.