Testükkel akadályozták meg a közvilágítás kikapcsolását esztergomiak

Vágólapra másolva!
Vita van az önkormányzat és közvilágítást végző cég között, ezért akarták lekapcsolni a közvilágítást. Néhány esztergomi láncot formálva akadályozta meg ezt.
Vágólapra másolva!

Esztergomban hétfő reggel helyiek körbevettek és mozdulatlanságra kényszerítettek két emelőkosaras járművet, amelyről a közvilágítás kikapcsolását végzők a városon átvezető 11-es úton néhány lámpából kiszerelték az izzókat - közölte Tétényi Éva független polgármester. Kivonultak a polgárőrök és a rendőrök, akik felvették az akcióban részt vevők adatait, az emelőkosaras autók pedig elhajtottak.

A felszámolás alatt álló közvilágítási szolgáltató, a TIVI Kft. felszámolóbiztosa azért akarja kikapcsoltatni a városban a lámpákat, mert az önkormányzat egy letéti számlára helyezte el a világítás féléves díját, mivel hosszú ideje elszámolási vitában áll a kft.-vel. Az elmúlt napokban a felszámolóbiztos többször ígérte a kikapcsolás megkezdését, és ahhoz az izzókat és a biztosítékokat kell kiszerelni.

A polgármester kérte a lakókat, hogy a kikapcsolást végzők megjelenéséről azonnal küldjenek értesítést a polgárőrségnek, mert véleménye szerint a közvilágítás szüneteltetésének sem jogi, sem erkölcsi alapja nincs. Drága Bálint, a TIVI Kft. ügyvezetője szerint a kikapcsolást szüneteltetik, és megvárják a jogászok állásfoglalását arról, hogy joga van-e a polgármesternek és bármelyik lakosnak a munkájukat végző embereket gépkocsival körbevenni, mozgásukat akadályozni.