Kétszeres bankrablót fogtak a fővárosban

Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ segítségével elfogták azt a férfit, aki először Taksonyban, majd Tatárszentgyörgyön rabolt ki egy-egy pénzintézetet.
Vágólapra másolva!

A rendelkezésre álló adatok szerint a 39 éves budapesti férfi 2013. augusztus 23-án dél körül fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében bement egy tatárszentgyörgyi pénzintézetbe, az ott tartózkodó dolgozókat megfenyegette és készpénzt követelt tőlük. Az alkalmazottak a fenyegetés hatására nagyobb összegű pénzt adtak át a férfinak, aki a helyszínről egy személygépkocsival menekült el.

Mivel fennált a gyanú, hogy a férfi éles lőfegyverrel rendelkezhet, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték, akik 2013. augusztus 24-én Budapesten elfogták a gyanúsítottat.

A nyomozás adatai szerint a férfi számlájára írható egy augusztus 12-én Taksonyban elkövetett rablás is, ahol a férfi szintén fegyverrel vagy annak utánzatával, fenyegetéssel kényszerítette készpénz átadására az ottani pénzintézet dolgozóit.

Az ügyben tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták az elrabolt készpénz egy részét, valamint az elkövetéshez használt fegyvert és ruházatot is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitánysága férfi előzetes letartóztatását kezdeményezi.