Megnyitják a kutakat Ózdon

Vágólapra másolva!
Nyakó István MSZP-s képviselő azt állítja, hogy megállapodott a polgármesterrel az ózdi közkutak újranyitásáról. Az önkormányzatnál semmit nem mondtak, ha úgy látják jónak, majd tartanak egy sajtótájékoztatót.
Vágólapra másolva!

Hétfő reggel Nyakó István, MSZP-s képviselő megállapodott az ózdi polgármesterrel, hogy azokon a
helyeken, ahol nincs bekötve a vezetékes víz, újra teljes nyomással folyik a kutakból a
víz - írja a hvg.hu.

A képviselő vasárnap azt ígérte, hogy ha Ózdon nem változik a kutak korlátozása hétfő reggel 9-ig, akkor bemegy az önkormányzatra, hogy egyeztessen Fürjes Pál fideszes polgármesterrel.

Nyakó szerint a polgármester ígéretet tett, hogy a "kritikus körzetekben, a nyomortelepeken, ahol nincs vezetékes ivóvíz", a kánikulai időszak végéig eltávolítják a nyomáscsökkentő gyűrűket, és újra teljes nyomással folyik a víz. A munka már most elkezdődik, megvizsgálják, melyik kutakat nyitják meg először a város kritikus részeiben.

Felhívtuk az ózdi polgármesteri hivatalt, ott azonban az igazgatási szünetre hivatkozva semmilyen információt nem kaptunk az állítólagos megállapodásról. Az ügyintéző azt mondta: lehet, hogy majd összehívnak egy sajtótájékoztatót.

Az ózdi önkormányzat még júniusban döntött arról, hogy korlátozzák a közkutakból a vízvételi lehetőséget, a nagy részüket lezárják, a többiben lecsökkentik a víznyomást. A legszegényebb romatelepeken a házakba nincs bevezetve a víz, az ott élők csak a kutakból jutnak hozzá.