A rendőrség teljes erővel ellenőriz Ozora környékén

Vágólapra másolva!
Három nap alatt 45 külföldit állított elő a Fejér megyei rendőrség az Ozorai Fesztivál környékéről. Többségüket kábítószer miatt, de ketten bódult állapotban vezettek.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt három napban összesen 45 külföldi állampolgárt állítottak elő kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden. Sárbogárd közelében kedden kezdődne az Ozora Fesztivál, amelynek megtartására hétfőn nem kaptak engedélyt a szervezők. A fesztivál hivatalos programja a meghirdetés szerint augusztus 6-11-ig tart.

Az előállítottakat kábítószer-birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, majd szabadon bocsátották őket. Két ember ittasan vezetett. A fokozott ellenőrzés folytatódik: a rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruházatot, a járműveket, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A szervezők szombaton közölték, hogy a sárbogárdi rendőrkapitány a fesztivál megtartását nem támogatja. Ezek alapján Mezőszilasi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője hétfő délelőtti határozatában nem adott engedélyt a rendezvény megtartására.

A fesztivál szervezői hétfő délután fellebbeztek a határozat ellen, amelyet a jegyző felterjesztett a kormányhivatalhoz. A Fejér Megyei Kormányhivatal kedden azt közölte: a megyei rendőr-főkapitányságtól kértek másodfokú szakhatósági állásfoglalást a rendezvény ügyében. A fellebbezési eljárás a kormányhivatalnál folyamatban van, a másodfokú döntést a Fejér megyei rendőrség szakhatósági állásfoglalása után hozhatják meg.

A Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán 1999-ben tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek, Ozora néven.