Enyhül a helyzet az M1-esen

Vágólapra másolva!
Befejezték az útpálya letakarítását a baleseti helyszínen az M1-es autópályán Tatánál, így Győr felé két sávon ismét megindult a forgalom, Budapest felé viszont továbbra sem járható a sztráda Tata és Tatabánya között.
Vágólapra másolva!

Kétoldali útzár volt Tatánál az M1-esen péntek kora este egy baleset miatt, jelenleg Győr felé már lehet autózni. A főváros felé tartókat Nagyszentjánosnál, Ácsnál, Komáromnál és Tatánál az alsóbbrendű utakra terelik, a gépjárművek Tatabánya-Újvárosnál térhetnek vissza az autópályára.

A sztrádán délután három óra után egy Győr felé haladó kamion átszakította a két pályát elválasztó szalagkorlátot, áttért a Budapest felé vezető pályatestre, majd fejtetőre állt. A járműbe belerohant egy Budapest felé haladó kisebb tehergépkocsi, majd egy másik, amely ezt követően az árokba hajtott. A balesetben hárman sérültek meg, a teherautók vezetői. Mindhárom tehergépkocsi vezetőjét kórházba vitték.

A baleset miatt az autópálya Budapest felé vezető oldalát teljesen lezárták, Győr irányában egy ideig a leállósávon haladtak a járművek, majd két sávon megindult a forgalom, de később a takarítás idejére ezen az oldalon is teljes útzárat rendeltek el.

Az Útinform tájékoztatása szerint a főváros felé több mint 15 kilométeres torlódás alakult ki. A baleset miatt már Győr térségében is nagy a torlódás, ezért a Budapest felé tartó autósokat a nagyszentjánosi kihajtónál leterelik a sztrádáról. Több kilométeres a kocsisor az 1-es főúton is.