Az Ozorára várakozó ezrek nem is tudják, hogy elmaradhat a buli

Vágólapra másolva!
Nincs elég a biztonsági őr és nincs kerítés sem - a rendőrség többek közt ezért nem hagyta jóvá az Ozora Fesztivált, amely kedden kezdődne. A rendezők még nem tájékoztatták a több ezer várakozó vendéget, hogy nem biztos a buli.
Vágólapra másolva!

A jelenlévőket és a fesztiválra igyekvőket nem tájékoztatták eddig arról, hogy a rendezvény engedélyezésével gondok vannak - mondta Molnár Ádám az Ozora Fesztivál sajtósa. Hétfő reggel mintegy ötezren voltak a fesztivál helyszínén, de "a létszám keddig akár a háromszorosára is növekedhet".

A rendőrség a túl kevés biztonsági őr, a terület mérete, a kerítés hiánya és a 2011-12-es rendezvény bűnügyi statisztikáira hivatkozva elutasította a szakhatósági engedély kiadását, ennek hiányában pedig jegyző nem engedélyezte a fesztivál megtartását.

A szervezők hétfő délután a Fejér Megyei Kormányhivatalnál fellebbeztek a jegyzői határozat ellen. Molnár Ádám azt mondta, várják a kormányhivatal állásfoglalását a fellebbezésről, de arra nem tudott választ adni, hogy mikor számíthatnak arra. Azt hangsúlyozta, hogy mindegyik szakhatóságnak megfelelt a rendezvény előkészítése, kizárólag a rendőrségnek nem.

A szervezők álláspontja szerint a vendéglétszámhoz igazított biztonsági őri vagy rendezői létszám meghaladja az előírtakat. A kontroll nélküli bejutási lehetőséggel kapcsolatban azt közölték, hogy a vonatkozó jogszabály nem írja elő, hogy a rendezvény szervezője a beléptetés és a házirend betartásán túl bármilyen biztonsági prevenciót alkalmazzon.

A bűnügyi statisztikai adatok nem utalnak halálos vagy életveszélyes esetekre, illetve a be- és kiléptetésnél alkalmazott ellenőrzés továbbra is a szervező instrukciói alapján történik, azaz a közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint kereskedelmi mennyiségű élelmiszer behozatalát lehet megakadályozni.

A tervek szerint kedden 18 órakor tartják meg a nyitórendezvényt az ozorai asszonykórus részvételével.

A tavalyi fesztiválon, az augusztus 9-én 480 hatósági személy részvételével tartott razzián négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 ecstasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen.